top of page

6 Şubat Depreminde Vefat Eden Yönetim Kurulu Üyemiz Başak Karakozak Anısına...

6 Şubatta meydana gelen birçok ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız arasında Yönetim Kurulu üyemiz, arkadaşımız Başak Karakozak ve annesi de vardı.


Bu yazımız Başak'ın arkadaşları olan bizler tarafından Başak'ın anısına kaleme alınmıştır.


Başak 29 Mayıs 2001 Kahramanmaraş doğumluydu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf Tek öğrencisi olan Başak iki yıldır Kulübümüzün üyesiydi.


Başak gezmeyi çok sever akademik takvimdeki en ufak boşlukları kovalar ve tüm aralara plan yapardı. Pasaportunu yenilemiş, nisan ayında İtalya’ya gidecekti. Kahveye karşı ayrı bir sevgisi vardı. Her ne kadar çeşitli demleme teknikleriyle hazırlanan kahveleri tercih etse de ders aralarında havuzlu bahçenin otomat kahvesini içerken onu görebilirdiniz.


Başak aynı zamanda dans etmeyi de çok severdi, lise zamanlarında gittiği gibi dans kursuna ya da okuldaki dans kulübüne katılmayı düşünüyordu. Sosyal medya hesaplarına baktığınızda fark edeceğiniz üzere Başak İstanbul aşığıydı. Şehrin birçok yerinde bizlere hatırlanmaya değer birçok anı bıraktı.


Başak bizlerle benzer kaygı ve planlara sahipti. İdare Hukuku'nu asla veremeyeciğini düşünürdü. Her ne kadar kendisi böyle düşünse de Başak akademik olarak parlak bir öğrenciydi. Ceza Hukuku ve İnsan Hakları derslerine karşı ayrı bir ilgisi vardı. Leyla Hocamızın Bilişim Hukuku Yüksek Lisans derslerini kaçırmadan takip etmeye çalışırdı. Anayasa Mahkemesinin Yaz Stajı için motivasyon mektubu, çeşitli hukuk büroları için de özgeçmiş hazırlamaya başlamıştı.


Hayal ve planları Başak gibi yarıda kalmış depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı da hüzün ve özlem dolu bugünün vesilesiyle anıyoruz.


İyi ki doğdun Başak! Takımımızın her zaman bir parçası olarak kalacaksın❤️


28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2 Post
bottom of page